Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

012801 - Fűszer-, aromanövény termesztése m.n.s.

Ebbe a tételbe tartozik:
- az évelő és nem évelő fűszernövények pl.: bors, chili és fűszerpaprika (capsicum spp.), szerecsendió és virága, kardamon, ánizs, csillagánizs (badián), koriander, édeskömény, boróka bogyó, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, vanília, komló, egyéb fűszer- és illatszernövények termesztése és nem elkülönülten, természetes körülmények között végzett szárítása
- az elsősorban illatszergyártásban, vagy rovar és gomba irtására, továbbá más hasonló célokra használt növények termesztése
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a mák termesztése, lásd: 011102 - Máktermesztés
- a fűszernövények elkülönülten (díjazásért vagy szerződéses alapon), természetes körülmények között végzett szárítása, lásd: 016301 - Betakarítást követő szolgáltatás m.n.s.
- a füszernövények ipari gépekkel végzett szárítása, lásd: 108401 - Fűszer, ételízesítő gyártása m.n.s. (nem saját termelésű alapanyagból), 108403 - Fűszer, ételízesítő gyártása m.n.s. (saját termelésű alapanyagból)
- a fűszernövények feldolgozása emberi fogyasztásra kész fűszerré, lásd: 108401 - Fűszer, ételízesítő gyártása m.n.s. (nem saját termelésű alapanyagból), 108403 - Fűszer, ételízesítő gyártása m.n.s. (saját termelésű alapanyagból)

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)