Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

031101 - Tengeri halászat

Ebbe a tételbe tartozik:
- a kereskedelmi célú óceáni, part menti halászati tevékenység
- a tengeri rákok, puhatestűek halászata
- a bálna vadászata
- a vízi állatok halászata: teknős, tengeri tömlő, zsákállat, tengeri sün stb.
- a halfeldolgozási és -tartósítási tevékenység, amikor ezek a tevékenységek ugyanazon a hajón történnek, ahol a halászati tevékenységet is folytatják
- az egyéb tengeri élőlények és termékek begyűjtése: természetes gyöngy, tengeri szivacs, korall, alga
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a tengeri emlősök (pl. rozmár, fóka) vadászata, kivéve a bálnavadászatot, lásd: 017001
- a bálna feldolgozása a halászattól elkülönült hajón, lásd: 101101 - Húsfeldolgozás, -tartósítás m.n.s. (nem saját termelésű alapanyagból)
- a halak, rákok, puhatestűek feldolgozása, amikor ez a tevékenység nem ugyanazon a hajón történik, ahol a halászati tevékenységet is folytatják vagy a szárazföldi üzemben történik, lásd: 102001 - Halfeldolgozás, -tartósítás (nem saját termelésű alapanyagból)
- a hajóbérlet, -kölcsönzés kezelőszemélyzettel együtt szabadidős tevékenységhez (pl. sétahajózás), lásd: 501001 - Tengeri személyszállítás
- a sport- vagy szabadidős horgászati tevékenység és kapcsolódó szolgáltatások, lásd: 931903 - Sport- és szabadidős horgászat szervezése
- a kizárólag sporthorgászati, halászati területek működtetése, lásd: 931903 - Sport- és szabadidős horgászat szervezése

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély szükséges!

A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!

Magyar lobogójú 24 méter és annál nagyobb hosszúságú, új, illetve meglévő, kereskedelmi célú tengeri halászati tevékenységet folytató halászhajó.

Halászhajó:

hal vagy egyéb tengeri élőlény kifogásához szükséges berendezésekkel felszerelt és kereskedelmi célú halászatra használt úszó létesítmény.

Engedélyező hatóság: A halászhajó számára a Budapest Főváros Kormányhivatala vagy az erre kijelölt szervezet a 22/2002. (IV. 27.) KöViM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 6. § (2) bekezdésben meghatározott, az e Rendelet 2. számú melléklete szerinti bizonyítványokat és tanúsítványt állítja ki, amennyiben a hajó megfelel az e rendeletben meghatározott követelményeknek.

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)