Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

464301 - Elektromos háztartási cikk nagykereskedelme m.n.s.

Ebbe a tételbe tartozik:
- az elektromos háztartási gépek, készülékek (pl. hűtőgép, fagyasztó, mosogatógép, mosó- és szárítógép, főzőkészülék, vízmelegítő, mikrohullámú sütő, grillező, háztartási varró- és kötőgép, háztartási ventilátor, szagelszívó) nagykereskedelme
- a rádió-, televízió-, video-, DVD-készülékek, autórádió nagykereskedelme
- a foto- és optikai cikkek nagykereskedelme
- az elektromos fűtőkészülék nagykereskedelme
- a felvételes hang- és videokazetták, CD-k, DVD-k nagykereskedelme
- a háztartási ivóvíz szűrőberendezés (elektromos) nagykereskedelme
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a háztartási ivóvíz szűrőberendezés (nem elektromos) nagykereskedelme, lásd: 464902 - Egyéb háztartási cikk nagykereskedelme m.n.s.
- a műsor nélküli hang- és videokazetták, CD-k, DVD-k nagykereskedelme, lásd: 465201 - Elektronikus, híradás-technikai berendezés, és alkatrészei nagykereskedelme m.n.s.
- az ipari varró- és kötőgépek nagykereskedelme, lásd: 466401 - Textilipari gép, varró-, kötőgép nagykereskedelme m.n.s.
- az ablakra, falra szerelhető légkondicionáló berendezés nagykereskedelme, lásd: 467401 - Fémáru-, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelme m.n.s.

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges!

A tevékenységhez bejelentés szükséges!

Bejelentéssel gyakorolható gazdasági tevékenység megnevezése: A működési engedélyköteles kereskedelmi tevékenység kivételével az, aki Magyarország területén kereskedelmi tevékenységet kíván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a kereskedelmi hatóságnak bejelenteni. A bejelentésről a jegyző meghatározott adattartalommal nyilvántartást vezet. A nyilvántartás meghatározott adatok tekintetében - a természetes személyazonosító, valamint a lakcím-azonosító adatok kivételével - közhiteles hatósági nyilvántartásnak minősül. A jegyző által vezetett nyilvántartás nyilvános, a jegyző a nyilvántartást az önkormányzat honlapján közzéteszi.

Megjegyzés:

Nagykereskedelmi tevékenység:

üzletszerű gazdasági tevékenység keretében termékek átalakítás (feldolgozás) nélküli továbbforgalmazása és az ezzel közvetlenül összefüggő raktározási, szállítási és egyéb kapcsolódó szolgáltatások nyújtása kereskedő, feldolgozó részére, ideértve a nagybani piaci tevékenységet, valamint a felvásárló tevékenységet is.

Termékkör:

9. Villamos háztartási készülék és villamossági cikk

Bejelentést fogadó hatóság megnevezése:

10. Audió- és videóberendezés

Bejelentést előíró jogforrás:

11. Audiovizuális termék (zenei- és videó felvétel, CD, DVD stb.)

Szolgáltatás piacfelügeleti hatóság által vezetett internetes nyilvántartás:

38. Fotócikk

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)