Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

TEÁOR kereséshez írja be a TEÁOR kódot vagy a keresett kifejezést!

3299 teáor - Egyéb m.n.s feldolgozóipari tevékenység

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a biztonsági (védő) felszerelés gyártása
- a tűzálló és biztonsági védőöltözet gyártása
- a hálózatot karbantartók biztonsági övének és más munkához használt szíjak gyártása
- a parafa mentőeszköz gyártása
- a műanyag védősisak és más személyes védőfelszerelés (pl. atlétikai védősisak) gyártása
- a tűzoltó védőruházat gyártása
- a fém fejvédő sisak és más fém védőeszköz gyártása
- a fül- és orrdugó gyártása (pl. úszáshoz és az orr védelmére)
- a gázálarc gyártása
- az írótoll és ceruza minden fajtájának gyártása, a működési módtól függetlenül (mechanikus vagy sem)
- a ceruzabél gyártása
- a dátumozó, pecsételő vagy sorszámozó bélyegző, címkék nyomására és dombornyomására szolgáló kézi működtetésű eszköz, kézinyomdakészlet, kész írógépszalag és bélyegzőpárna gyártása
- a földgömb gyártása_x000D_
- az esernyő, napernyő, sétapálca, botszék gyártása
- a gomb, patent, nyomókapocs, cipzár gyártása
- az öngyújtó gyártása
- a személyes használati tárgyak: pipa, illatszerszórók, vákuumos hőpalack és más személyes vagy háztartási célú vákuumos termék, paróka, álszakáll, műszemöldök gyártása
- a különféle egyéb cikk: gyertya és gyertyafélék, művirág, műgyümölcs és műlombdísz, beugrató, bűvészeszköz, kézi szita és rosta, szabászati próbabábu, koporsó stb. gyártása
- a művirágkosár, művirágcsokor, művirág koszorú és hasonló termék gyártása
- az állatkitömés

Ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- a dekoráció készítése különböző anyagokra (pl. papírra, fára, üvegre, kerámiára stb.), dekorációs festés

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a lámpabél (kanóc) gyártása, lásd: 1396 teáor - Műszaki textiláru gyártása
- a munka- és szolgálati ruha gyártása (pl laboratóriumi köpeny, overall, egyenruha), lásd: 1412 teáor - Munkaruházat gyártása
- a papírújdonságok gyártása, lásd: 1729 teáor - Egyéb papír-, kartontermék gyártása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- a fésű, hajcsat gyártása lásd: gumiból 2219 teáor - Egyéb gumitermék gyártása, műanyagból 2229 teáor - Egyéb műanyag termék gyártása, fémből 2599 teáor - M.n.s. egyéb fémfeldolgozási termék gyártása

---

Tűzálló és biztonsági védőöltözet gyártása

A 3299 teáor ágazatba tartozik a tűzálló és biztonsági védőöltözetet gyártó munkakör, amely magában foglalja a speciális védőruházat tervezését, fejlesztését és előállítását, amiket olyan környezetben való használatra készítenek, ahol magas a tűz kialakulásának a kockázata. 

Ez a tevékenység magában foglalja a megfelelő anyagok kiválasztását, tesztelését, és az előírásoknak való megfelelés biztosítását, valamint a gyártási folyamatok minőség ellenőrzését is.

A munka célja a viselőjének védelme és biztonságának maximalizálása különféle veszélyes helyzetekben.

Fém fejvédő sisak és más fém védőeszköz gyártása

A fém fejvédő sisak és más fém védőeszközök gyártása is a 3299 teáor tevékenységek közé tartozik, ami egy olyan munkakör, amely az ipari biztonsági felszerelések fejlesztését és előállítását foglalja magában. 

Az ilyen munkakörben dolgozó szakemberek felelősek a megfelelő anyagok kiválasztásáért, a tervezésért, hogy olyan termékeket hozzanak létre, amelyek a viselőjének védelmet nyújtanak a veszélyes környezeti tényezőkkel szemben. 

A fém fejvédő sisakok és védőeszközök gyártása precíz munkát és odafigyelést igényel, hogy a végső termék megbízható és hatékony legyen a védelem terén.

 

 

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Vissza a listához

 

HOVÁ TARTOZIK A TEVÉKENYSÉGEM?

Amennyiben nem tudja meghatározni, hogy a végezni kívánt tevékenység mely TEÁOR kategóriába tartozik, javasoljuk, hogy keresse a Központi Statisztikai Hivatalt, portálunk szakértői ugyanis cégeljárási kérdésekben tudnak segíteni. Egyéni vállalkozásokkal nem foglalkozunk.


TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY

Ha jogszabály valamely gazdasági tevékenység gyakorlását hatósági engedélyhez köti, a társaság e tevékenységet a jogerős hatósági engedély alapján kezdheti meg. 

Jogszabály által képesítéshez kötött tevékenységet a gazdasági társaság akkor végezhet, ha az e tevékenységben személyes közreműködést vállaló tagja, vagy a társasággal munkavégzésre irányuló polgári jogi vagy munkajogi jogviszonyban álló legalább egy személy a képesítési követelménynek megfelel.

TEVÉKENYSÉG BEJEGYZÉSE / MÓDOSÍTÁSA / BŐVÍTÉSE

A bejegyzési kérelem benyújtásakor a cég köteles megjelölni főtevékenységét és további tevékenységi köreit azok mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelölésével. A cégbíróság a cég bejegyzésekor elektronikus úton értesíti az állami adóhatóságot a cég főtevékenységéről és további tevékenységi köreiről.

A cégbíróság az adóhatóság elektronikus értesítése alapján, hivatalból jegyzi be a cég főtevékenységének és további tevékenységi köreinek változásait, a mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelöléssel. Az adat bejegyzése és közzététele automatikusan történik meg, tehát a bejegyzést nem cégmódosítás keretében, hanem a NAV-hoz történő bejelentéssel kell elvégezni. 

A társaság főtevékenységnek nem minősülő tevékenységi körének megváltoztatásáról a legfőbb szerv egyszerű szótöbbséggel hoz határozatot.

Ha a létesítő okirat módosítása kizárólag a cég tevékenységi körét érinti - kivéve ha az a cég létesítő okiratbeli főtevénységének változása -, nem szükséges változásbejegyzési kérelem benyújtása, hanem a cég a létesítő okirat módosításáról szóló okiratot a következő változásbejegyzési kérelem mellékleteként köteles benyújtani és a kérelemhez csatolandó egységes szerkezetbe foglalt létesítő okiratban kell átvezetnie a cég tevékenységét érintő változást is.Cégalapítás online

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)