Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

TEÁOR kereséshez írja be a TEÁOR kódot vagy a keresett kifejezést!

9609 teáor - M.n.s. egyéb személyi szolgáltatás

Ebbe a szakágazatba tartozik:

- az asztrológiai és spiritiszta tevékenységek
- a társas tevékenységek, mint például a személykísérő szolgálat, partnerkereső szolgálat, házasságközvetítés
- a családfakutatás (genealógia)
- a cipőtisztítás, portási, ajtónálló (étterem, szálloda előtt álló személy, aki leparkolja a vendég autóját) szolgáltatás stb.
- az érmével működő személyi szolgáltató gépek koncessziós üzemeltetése (fényképkészítő, testsúlymérő, vérnyomásmérő berendezések, érmével működő csomagmegőrzők stb.)

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- az állatorvosi szolgáltatás, lásd: 7500 teáor - Állat-egészségügyi ellátás
- az érmével működő pénznyerő-automata üzemeltetése, lásd: 9200 teáor - Szerencsejáték, fogadás
- az érmével működő mosógép-szolgáltatás, lásd: 9601 teáor - Textil, szőrme mosása, tisztítása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- az érmével működő játékautomata üzemeltetése, lásd: 9329 teáor - M.n.s. egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység

---

Hobbiállat gondozás tevékenység

A 9609 munkakörben feladatunk, hogy szakértőként, és megfelelő gondoskodással vigyázunk különböző háziállatokra. A hobbiállat gondozóknak alapos ismeretekkel kell rendelkezniük a különböző fajok táplálkozásáról, tartásáról, egészségügyi szükségleteiről. 

Ez magában foglalja a megfelelő élelem és ital biztosítását, a higiéniai szükségletek kielégítését, a szálláshelyek megfelelő körülményeinek fenntartását, valamint a szükséges orvosi ellátás és megelőző intézkedések nyújtását.

A gondozóknak figyelni kell az állatok viselkedését, egészségi állapotát és igényeit, hogy időben felismerjék és kezeljék a problémákat. Fontos, hogy megfelelő törődést, szeretetet nyújtsanak az állatoknak, valamint megfelelő környezetet biztosítsanak számukra.

A hobbiállat gondozásban az oktatás is fontos szerepet játszik, mivel tanácsokat és útmutatást kell adni az állattartóknak az állatok megfelelő gondozásával kapcsolatban. 

Tetoválás, testékszer behelyezés tevékenység

A 9609 tevékenységet végző szakemberek feladata, hogy művészként végezzék a tetoválások elkészítését és a testékszerek behelyezését. Ez a tevékenység a testművészet területére tartozik, ahol az emberi testre tartós művészeti alkotásokat hozunk létre. 

A tetoválások készítése során megtervezzük és alkalmazzuk az ügyfél egyedi kérésének megfelelő mintát a bőr felszínére. Ehhez kreatív és művészi készségekkel kell rendelkeznünk, valamint ismernünk kell a különböző technikákat, mint például az árnyékolás vagy színezés. 

A testékszerek behelyezése, mint például fülbevalók, orrpiercingek vagy testékszerek, szintén a munkakörhöz tartozhat. Ez magában foglalja a megfelelő eszközök és higiéniai szabályok betartását, valamint az ügyfél igényeinek figyelembevételét és a fájdalommentes beavatkozás biztosítását. 

A tetoválóknak és testékszer behelyezőknek fontos, hogy jó készségekkel rendelkezzenek, és képesek legyenek megérteni és támogatni az ügyfelek egyéni kreatív elképzeléseit. 

Ezenkívül a higiénia és a fertőzés megelőzése is kiemelten fontos, ezért a sterilizálás és a megfelelő tisztasági szabályok betartása elengedhetetlen. A cél az, hogy a tetoválások és testékszerek segítségével kifejezzük az egyéni stílusunkat, személyiségünket vagy életünk fontos eseményeit, és segítsük az ügyfeleket abban, hogy kifejezzék önmagukat.

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Vissza a listához

 

HOVÁ TARTOZIK A TEVÉKENYSÉGEM?

Amennyiben nem tudja meghatározni, hogy a végezni kívánt tevékenység mely TEÁOR kategóriába tartozik, javasoljuk, hogy keresse a Központi Statisztikai Hivatalt, portálunk szakértői ugyanis cégeljárási kérdésekben tudnak segíteni. Egyéni vállalkozásokkal nem foglalkozunk.


TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY

Ha jogszabály valamely gazdasági tevékenység gyakorlását hatósági engedélyhez köti, a társaság e tevékenységet a jogerős hatósági engedély alapján kezdheti meg. 

Jogszabály által képesítéshez kötött tevékenységet a gazdasági társaság akkor végezhet, ha az e tevékenységben személyes közreműködést vállaló tagja, vagy a társasággal munkavégzésre irányuló polgári jogi vagy munkajogi jogviszonyban álló legalább egy személy a képesítési követelménynek megfelel.

TEVÉKENYSÉG BEJEGYZÉSE / MÓDOSÍTÁSA / BŐVÍTÉSE

A bejegyzési kérelem benyújtásakor a cég köteles megjelölni főtevékenységét és további tevékenységi köreit azok mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelölésével. A cégbíróság a cég bejegyzésekor elektronikus úton értesíti az állami adóhatóságot a cég főtevékenységéről és további tevékenységi köreiről.

A cégbíróság az adóhatóság elektronikus értesítése alapján, hivatalból jegyzi be a cég főtevékenységének és további tevékenységi köreinek változásait, a mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelöléssel. Az adat bejegyzése és közzététele automatikusan történik meg, tehát a bejegyzést nem cégmódosítás keretében, hanem a NAV-hoz történő bejelentéssel kell elvégezni. 

A társaság főtevékenységnek nem minősülő tevékenységi körének megváltoztatásáról a legfőbb szerv egyszerű szótöbbséggel hoz határozatot.

Ha a létesítő okirat módosítása kizárólag a cég tevékenységi körét érinti - kivéve ha az a cég létesítő okiratbeli főtevénységének változása -, nem szükséges változásbejegyzési kérelem benyújtása, hanem a cég a létesítő okirat módosításáról szóló okiratot a következő változásbejegyzési kérelem mellékleteként köteles benyújtani és a kérelemhez csatolandó egységes szerkezetbe foglalt létesítő okiratban kell átvezetnie a cég tevékenységét érintő változást is.Cégalapítás online

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)