Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

429101 - Vízi létesítmény építése

Ebbe a tételbe tartozik:
- a kikötői és folyami létesítmények, jacht- és csónakkikötő, rakpart, móló, sarkantyú, dokk és hasonló kikötői létesítmény építési munkái, javítással együtt
- a völgyzáró és védőgát, töltés építése, javítással együtt
- a hullámtörő gát és hasonló vízzáró szerkezet, zsilip, átemelő, szárazdokk, hajógyári sólyatér, duzzasztógát és egyéb hidromechanikai szerkezet építési és javítási munkái
- a kotrás, szikla- és hordalékeltávolítás, és egyéb, vízi létesítményeken végzett munka
- a víz alatti munka (búvárral, békaemberrel és hasonló technikával) és egyéb vízépítő mérnöki munka
- az egyéb vízi létesítmény építési és javítási munkái, és az előbb felsoroltak javítása
- a védőgátak építése, felújítása, kotrása
- a kerti tavak építése
Nem tartozik ide:
- a tenger alatti kábel fektetése, lásd: 422202 - Elektromos közmű építése, 422203 - Távközlési, telekommunikációs hálózat építés
- az erőmű építése, lásd: 422204 - Erőmű építése
- a cölöpverés, lásd: 439901 - Egyéb speciális szaképítés m.n.s.

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges!

A tevékenységhez bejelentés szükséges!

Bejelentéssel gyakorolható gazdasági tevékenység megnevezése: Építőipari kivitelezési tevékenység gyakorlása.

Bejelentést fogadó hatóság megnevezése: Aki üzletszerű gazdasági tevékenységként építőipari kivitelezési tevékenységet kíván folytatni, annak rendelkezni kell a kormányrendeletben meghatározott feltételekkel és köteles az erre irányuló szándékát a névjegyzéket vezető szervnek bejelenteni.

A szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló 2009. évi LXXVI. törvény szerint a szabad szolgáltatásnyújtás jogával rendelkező szolgáltató határon átnyúló szolgáltatásnyújtás keretében történő vállalkozó kivitelezői tevékenység folytatására irányuló szándékát köteles a névjegyzéket vezető szervnek bejelenteni.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezeti a vállalkozó kivitelezői tevékenységre jogosultak névjegyzékét, és a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános feltételeiről szóló törvény szerint ellenőrzi a vállalkozói építőipari tevékenység folytatására való jogosultságot.

Bejelentést előíró jogforrás: 1997. évi LXXVIII. törvény

191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet

Szolgáltatás piacfelügeleti hatóság által vezetett internetes nyilvántartás: http://regisztracio.kivreg.hu/web/index.php?frame=Search

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)