Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

TEÁOR kereséshez írja be a TEÁOR kódot vagy a keresett kifejezést!

9602 teáor - Fodrászat, szépségápolás

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a haj mosása, vágása, berakása, szárítása, festése, színezése, hullámosítása, egyenesítése és hasonló kezelése, férfiak, nők és gyerekek részére
- a borotválás, szakáll vágása
- a kozmetikai kezelés, arcmasszázs, manikűr, pedikűr, arckikészítés, sminkelés stb.

Ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- a fodrászat, kozmetikai kezelés, manikűrözés és pedikűrözés az ügyfél otthonában

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a parókakészítés, lásd: 3299 teáor - Egyéb m.n.s feldolgozóipari tevékenység

Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- a testfestés, lásd: 9609 teáor - M.n.s. egyéb személyi szolgáltatás

---

Fodrászat és szépségápolás tevékenysége

A 9602 munkakörben az elsődleges cél, hogy kreatívan és szakszerűen végezzük a fodrászati és szépségápolási szolgáltatásokat. Fodrászként és szépségápolóként a feladatunk, hogy ügyfeleinknek vonzó és divatos frizurákat készítsünk, és segítsük őket a megfelelő megjelenés elérésében. 

Ez magában foglalhatja a hajvágást, hajfestést, frizurakészítést, hajápolást és egyéb szépségápolási kezeléseket, mint például arcápolás, sminkelés, manikűr vagy pedikűr. 

A fodrászoknak és szépségápolóknak a divat és trendek naprakész ismeretével kell rendelkezniük, valamint jó kézügyességgel és kreatív érzékkel kell bírniuk. Fontos, hogy kiváló kommunikációs készségekkel rendelkezzenek, hogy megértsék ügyfeleik igényeit és elképzeléseit, és hogy tanácsot adjanak nekik az arcforma, hajtípus és stílus tekintetében.

Az ügyfelekkel való empátia és a figyelem fontos, hogy pozitív élményt és elégedettséget nyújtsunk nekik. A fodrászat és szépségápolás területén gyakran részt kell venni továbbképzéseken és kurzusokon, hogy naprakészek legyünk az új technikák, termékek és stílusok terén. 

A cél az, hogy ügyfeleinknek önbizalmat és jó közérzetet nyújtsunk, és hogy segítsük őket a megfelelő megjelenés elérésében, hozzájárulva ezáltal az egyéni szépség és önkifejezés fokozásához.

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Vissza a listához

 

HOVÁ TARTOZIK A TEVÉKENYSÉGEM?

Amennyiben nem tudja meghatározni, hogy a végezni kívánt tevékenység mely TEÁOR kategóriába tartozik, javasoljuk, hogy keresse a Központi Statisztikai Hivatalt, portálunk szakértői ugyanis cégeljárási kérdésekben tudnak segíteni. Egyéni vállalkozásokkal nem foglalkozunk.


TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY

Ha jogszabály valamely gazdasági tevékenység gyakorlását hatósági engedélyhez köti, a társaság e tevékenységet a jogerős hatósági engedély alapján kezdheti meg. 

Jogszabály által képesítéshez kötött tevékenységet a gazdasági társaság akkor végezhet, ha az e tevékenységben személyes közreműködést vállaló tagja, vagy a társasággal munkavégzésre irányuló polgári jogi vagy munkajogi jogviszonyban álló legalább egy személy a képesítési követelménynek megfelel.

TEVÉKENYSÉG BEJEGYZÉSE / MÓDOSÍTÁSA / BŐVÍTÉSE

A bejegyzési kérelem benyújtásakor a cég köteles megjelölni főtevékenységét és további tevékenységi köreit azok mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelölésével. A cégbíróság a cég bejegyzésekor elektronikus úton értesíti az állami adóhatóságot a cég főtevékenységéről és további tevékenységi köreiről.

A cégbíróság az adóhatóság elektronikus értesítése alapján, hivatalból jegyzi be a cég főtevékenységének és további tevékenységi köreinek változásait, a mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelöléssel. Az adat bejegyzése és közzététele automatikusan történik meg, tehát a bejegyzést nem cégmódosítás keretében, hanem a NAV-hoz történő bejelentéssel kell elvégezni. 

A társaság főtevékenységnek nem minősülő tevékenységi körének megváltoztatásáról a legfőbb szerv egyszerű szótöbbséggel hoz határozatot.

Ha a létesítő okirat módosítása kizárólag a cég tevékenységi körét érinti - kivéve ha az a cég létesítő okiratbeli főtevénységének változása -, nem szükséges változásbejegyzési kérelem benyújtása, hanem a cég a létesítő okirat módosításáról szóló okiratot a következő változásbejegyzési kérelem mellékleteként köteles benyújtani és a kérelemhez csatolandó egységes szerkezetbe foglalt létesítő okiratban kell átvezetnie a cég tevékenységét érintő változást is.Cégalapítás online

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)